Місія НАТО в Афганістані заявила про чотирьох хворих на коронавірус

 

Четверо військовослужбовців, які беруть участь у Місії НАТО в Афганістан “Resolute Support”, здали позитивний тест на коронавірус.

Про це у вівторок, 24 березня, йдеться у заяві місії.

“Ми уважно стежимо за ситуацією та коригуємо дії, щоб ми могли захистити свої сили – захищаючи національні інтереси союзників НАТО та партнерів в Афганістані”, – йдеться у заяві.

Національність хворих та деталі їх інфікування не розголошуються. У місії зазначили, що повідомлять про хворих їхні країни.

Також повідомляється, що близько 1500 військових та цивільних, які беруть участь у місії в рамках запобіжного заходу живуть на окремих об’єктах. Більшість із них новоприбулі або люди, які нещодавно повернулися з-за кордону.

Зазначається, що у 38 військових виявлені симптоми як при грипі, їх ізолювали і надають лікування.

У місії України при НАТО повідомили, що серед хворих на коронавірус немає українців.

Довідково: 
Операція “Рішуча підтримка” (Resolute Support) — небойова місія НАТО з навчання і надання допомоги урядовим силам Афганістану, котра розпочалася 1 січня 2015 року.

Вона офіційно замінила операцію Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), чию діяльність було завершено 28 грудня 2014 року.

Ця дата вважається формальним закінченням війни 2001-2014 років. Проте фактично бойові дії продовжуються, але вже з провідною роллю афганських військових.

Як інформувала “Новинарня“, Україна планує надіслати 20 військових до небойової місії НАТО в Іраку.

Читайте також:
Україна підтримуватиме коаліційні війська в Афганістані, – Загороднюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна