У Києві – 24 хворих на коронавірус, транспортні перепустки отримали 225 тисяч людей, – Кличко

 

13 із 24 хворих на коронавірус у столиці знаходяться у лікарнях, а 11 осіб – перебувають на самоізоляції. Перепустки на проїзд в громадському транспорті Києва отримали вже 225 тисяч людей; всі дитячі майданчики столиці закриті для відвідування.

Про це в понеділок, 23 березня, заявив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

“Маємо понад 225 тис. пропусків на проїзд”, – сказав мер міста.

Як відомо, з 23 березня в громадському транспорті столиці можуть їздити лише пасажири зі спеціальними перепустками.

Такі документи видаються співробітникам стратегічних об’єктів і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, рятувальникам, медпрацівникам, обслуговуючому персоналу продовольчих магазинів і аптек. Транспорт курсує по окремих маршрутах.

Читайте також:
Київ зупинив громадський транспорт, возять за перепустками. СПИСОК МАРШРУТІВ

Мер Києва Віталій Кличко наголосив, що всі дитячі майданчики столиці закриті для відвідування, а порушникам пригрозив штрафами.

“Наголошую, що всі дитячі майданчики закриті для відвідування. Будь ласка, не порушуйте правил. Ті, в кого не вистачає свідомості і відповідальності, платитимуть штрафи за порушення обмежень, бо немає іншого виходу зберегти вас, якщо ви самі цього не хочете”.

Мер Києва також пояснив, чому інформація від нього про кількість хворих у Києві відрізняється від даних МОЗ.

“Місто отримує інформацію від Державної установи “Київський міський лабораторний центр МОЗ України”, куди відправляє тести киян на підтвердження чи спростування діагнозу. Результати лабораторних досліджень надходять нам щодоби. Всі цифри ми оприлюднюємо. І на сьогодні маємо підтверджених 24 випадки. Можливо, в МОЗ, де дають цифри по всіх регіонах, десь не зовсім коректно порахували”, – сказав Кличко.

Загалом з 24 випадків:

  • 22 випадки – інфікування киян, які повернулися з європейських країн (Франція, Іспанія, Німеччина);
  • 2 випадки – місцеве зараження (від хворих із Житомирської області та Києва).

13 із 24 хворих перебувають у лікарнях Києва, 11 хворих – на самоізоляції

Він додав, що у столиці на сьогоднішній день протестовано швидкими тестами 594 мешканця міста.  А 22 зразки відправили в “Київський міський лабораторний центр МОЗ України”.

Читайте також:
COVID-19: в Італії почало скорочуватися добове число померлих та інфікованих

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають (летальність становить ~3,4%, для людей старшого віку – близько 14%). Вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на ранок 23 березня у світі лабораторно зафіксовано понад 339,3 тис. випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 14 706 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – 98,8 тис. осіб.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – Китай, Італія, США, Іспанія, Німеччина, Іран, Франція, Південна Корея, Швейцарія, Велика Британія, Нідерланди, Австрія.

Найбільше летальних випадків – в Італії 5476.

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.

Читайте також:
“Коронавірус_інфо”: МОЗ запустив канал сповіщень через Viber

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна