На Житомирщині ізолювали 22 людей, що контактували з інфікованою коронавірусом

 

Через інфікування коронавірусом жінки з Радомишля на Житомирщині 22 людей, які контактували з нею, ізолювали.

Про це повідомив глава Радомишльської РДА Віктор Пулковський у четвер, 12 березня, інформує “Громадське”.

“Те коло людей, які безпосередньо контактували — ізольоване, і перебуває під наглядом лікарів вдома”, — сказав він, уточнивши, що всі погодились на самоізоляцію добровільно, а двоє немісцевих, мешканців Києва, ізолювали там.

“Щодо киян — це опрацьована інформація, з ними проведено бесіду, і далі контакти їхні опрацьовуються. Але вже я цього не знаю, бо я не в Києві, то вже відповідні служби працюють”, — додав посадовець.

Водночас Пулковський заперечив інформацію про оголошення надзвичайного стану в районі, але допустив, що це може статись.

“13 березня  о 9 ранку ще одне засідання — ми чекаємо вказівок від Житомира… Стан людей в Радомишлі спокійний, паніки нема. Ми досить швидко зреагували, одразу знайдені особи”, — зазначив чиновник.

Він також зауважив, що раніше озвучена інформація про те, що інфікована жінка була в церкві, не підтверджена.

Нагадаємо, у Радомишлі на Житомирщині з коронавірусом госпіталізували 70-річну жінку, яка повернулася з Польщі.

Як інформувала “Новинарня“, 12 березня в Україні коронавірус виявили у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

5 березня в Нових Санжарах на Полтавщині закінчилася двотижнева обсервація у евакуйованих, що 20 лютого прибули із Китаю через коронавірус.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності сягає 40%. Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

За даними інфографіки Інституту Гопкінса, станом на ранок 13 березня у світі новим коронавірусом заразилися вже 128 343 осіб, а кількість померлих становить 4 720.

Одужали від хвороби наразі 68 324 особи.

Кількість заражених у КНР – 80 932 особи, в Італії – 12 462, Ірані – 10 тис.

Читайте також:
Щоб коронавірус не пройшов: журналістам закрили доступ у кулуари ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна