Щоб коронавірус не пройшов: журналістам закрили доступ у кулуари ВР

 

Щоб запобігти зараженню коронавірусом, до 3 квітня у більшість приміщень парламенту пускатимуть лише працівників апарату, нардепів та їхніх постійних помічників, а журналісти в цей період не зможуть потрапити в кулуари, де відбувається безпосереднє спілкування з депутатами.

Відповідне розпорядження у четвер, 12 березня підписав голова Верховної Ради Дмитро Разумков, повідомляє інформаційне управління апарату ВРУ.

Як зазначається в розпорядженні “Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби”, з метою запобігання захворюванню коронавірусом COVID-19, до 3 квітня 2020 року обмежується допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради всіх осіб, крім народних депутатів, їхніх помічників, що працюють за строковим договором на постійній основі, та працівників апарату ВР.

Це стосується й усіх гостей, запрошених на засідання парламентських комітетів – експертів, посадових осіб, представників громадськості тощо. Вони зможуть брати участь у засіданнях комітетів ВР тільки в режимі відеоконференції.

Самі засідання комітетів та комісій проводитимуться виключно в адміністративних будинках Верховної Ради.

Призупиняється також особистий прийом громадян народними депутатами в приміщеннях парламенту. Загалом, нардепам рекомендовано “обмежити кількість публічних зустрічей з великою кількістю громадян, а у разі необхідності проводити такі зустрічі за умови виконання протиепідемічних заходів, передбачених законодавством України”.

Що стосується представників ЗМІ, то для них буде зроблено “часткове виключення”: “за окремою акредитацією” присутність журналістів і технічних працівників засобів масової інформації буде дозволена, але виключно в прес-центрі на третьому поверсі будинку Верховної Ради по вулиці Грушевського, 5.

Відповідно, в кулуари (це другий поверх) парламенту на час карантинних заходів журналістам доступ закрито.

Напередодні Разумков також скасував закордонні відрядження народних депутатів до зміни епідеміологічної ситуації в світі.

Як писала “Новинарня“, рішенням уряду в Україні з 12 березня до 3 квітня запроваджено обмежувальні заходи, що передбачають, серед іншого, закриття навчальних закладів та заборону масових зібрань понад 200 осіб.

У Верховній Раді, нагадаємо, налічується 450 народних депутатів, проте засідання парламенту не скасовуються. Як зазначили в пресслужбі Кабміну, обмеження на проведення масових заходів “не стосуються заходів державної необхідності”.

Читайте також:
У Києві оголосили карантин: які обмеження впроваджують для жителів столиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна