МЗС закликало українців утриматися від поїздок за кордон

 

МЗС України закликає українців утриматися від будь-яких поїздок за межі країни через оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров’я пандемії коронавірусу COVID-19 у світі.

Про це у четвер, 12 березня, інформує пресслужба відомства.

“У зв’язку з офіційним оголошенням 11 березня 2020 року Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) пандемії коронавірусу COVID-19 у світі, а також застереженням щодо зростання ближчим часом кількості нових випадків зараження МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам утриматися від будь-яких поїздок за межі України”, — говориться в повідомленні.

Насамперед, це стосується КНР, Республіки Корея, Японії, а також традиційних, популярних серед українців туристичних напрямків, зокрема Італії, Іспанії, Франції, Греції, ФРН, Єгипту, Об’єднаних Арабських Еміратів, Туреччини, Таїланду, держави Ізраїль та ін.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Міністерство попросило врахувати, що за станом на четвер, 12 березня, низка країн на національному рівні ввела комплекс жорстких обмежувальних заходів, спрямованих на локалізацію вірусу (Італія, Франція, Німеччина, Ізраїль, США та ін.), які триватимуть до повної стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації.

Українцям, які продовжують перебувати за кордоном в країнах, де зареєстровані випадки інфікування COVID-19, рекомендують проявляти підвищену увагу і обережність, дотримуватися і виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідування уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місцезнаходження і контактні дані найближчим дипломатичним установам України, а також зареєструватися на веб-ресурсі “ДРУГ”, стежити за рекомендаціями подорожуючим на сайті МЗС України та вебресурсі “Поради мандрівникам від Консульської служби України”.

Читайте також:
МЗС закликає утриматись від туристичних поїздок в країни, уражені коронавірусом

Разумков скасував закордонні відрядження нардепів через коронавірус

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності сягає 40%. Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

За даними інфографіки Інституту Гопкінса, станом на ранок 12 березня у світі новим коронавірусом заразилися вже 126 258 осіб, а кількість померлих становить 4 638.

Одужали від хвороби наразі 68 284 особи.

Кількість заражених у КНР – 80 932 осіб, в Італії – 12 462, Ірані – 9 тис.

В Італії протягом доби від коронавірусу померли 196 людей, що є рекордною цифрою з початку спалаху захворювання.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. Він залишається єдиним інфікованим в Україні. Станом на 10 березня в Україні на COVID-19 перевірили 40 осіб, жодна нова підозра не підтвердилася.

5 березня в Нових Санжарах на Полтавщині закінчилася двотижнева обсервація у евакуйованих, що 20 лютого прибули із Китаю через коронавірус.

Читайте також:
Уряд починає підготовку другої евакуації українців з Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна