На коронавірус в Україні перевірили 40 осіб: жодна підозра не підтвердилася

 

За весь період поширення нового коронавірусу Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, нових лабораторно підтверджених випадків інфікування немає.

Про це заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко сказав на брифінгу у вівторок, 10 березня.

“У лабораторії вірусологічній Центру громадського здоров’я перебуває ще чотири зразки, які проходять дослідження. Про їх результати буде відомо або сьогодні увечері, або завтра на початку дня. Всього ми дослідили за останній період 40 зразків із підозрою на коронавірусну інфекцію, з них усього один був позитивний”, – цитує Ляшка “Укрінформ”.

Він нагадав, що йдеться про те, що 3 березня у чоловіка з Чернівців підтверджено зараження коронавірусом.

“Людина знаходиться в інфекційній лікарні на ізоляції. Стан стабільний, ніяких симптомів до погіршення немає. Йому надається лікування, специфічної терапії не існує”, – сказав заступник міністра.

Ляшко додав, що цей пацієнт перебуватиме в ізоляції до тих пір, поки результати лабораторних досліджень підтвердять, що його організм перестав виділяти вірус у зовнішнє середовище.

Також, за інформацією Ляшка, швидкі тест-системи для виявлення коронавірусу, які очікувалися 10 березня, прибудуть в Україну 15-16 березня.

Читайте також:
У Китаї назвали терміни, коли коронавірус перестане поширюватися світом

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

10 березня Італія заявила, що йде на карантин, а Кіпр став останньою країною ЄС, яка виявила на своїй території новий коронавірус.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.