ЗСУ передали гуманітарну допомогу у прифронтові лікарняні заклади

 

Стратегічна гуманітарна ініціатива “Допомога Схід” доправила до району проведення ООС медичну допомогу. Вантаж загальною вартістю понад 300 тисяч гривень скерували до обласного шпиталю для ветеранів війни у місті Святогірськ та Світлодарської міської лікарні.

Про це в середу, 11 березня, пише “Армія.Інформ”.

У лікувальні заклади передали:

  • медичні розхідники;
  • одноразові медичні інструменти;
  • медичний одяг;
  • набори для проведення хірургічних втручань і промивки ран, для лікування опіків;
  • засоби гігієни для важкохворих.

“Тільки торік Збройні сили України доставили на Донбас понад 50 тонн гуманітарного вантажу медичного призначення на загальну суму понад 9 мільйонів гривень. Ця допомога призначена для медустанов, що обслуговують мирних мешканців у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення, зокрема і військових мобільних госпіталів зі складу Об’єднаних сил”, – зазначив виконувач обов’язків командувача Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Гуманітарну ініціативу започатковано у квітні 2018-го, коли генерал-лейтенант Сергій Наєв очолив операцію Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. У 2019 році ініціативу підтримав новий начальник ГШ Руслан Хомчак.

Читайте також:
На Донбас доставлено майже 20 тонн цільової гуманітарної допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна