На Донбас доставлено майже 20 тонн цільової гуманітарної допомоги

 

За останні місяці цього року в рамках стратегічної гуманітарної ініціативи українських військових “Допомога Схід” на Донбас доставлено майже 20 тонн цільової гуманітарної допомоги медичного призначення, яка оцінюється в суму 5,5 мільйона гривень.

Про це у вівторок, 5 листопада, повідомляє парламентське видання “Голос України”.

Гуманітарний вантаж включає одноразові набори для проведення медичних втручань і захисні покриття для операційних, одноразові рукавички і медичний одяг, засоби гігієни для тяжкохворих та тяжкопоранених, медикалізовані ліжка, інвалідні візки, медичні меблі та обладнання, ортопедичні матраци.

Усі ці необхідні лікарям та пацієнтам  речі призначені для 17 медичних закладів, які обслуговують цивільних із населених пунктів, наближених до лінії фронту.

Зокрема це лікарні у Станиці Луганській, Світлодарську, Святогірську, Краматорську, Попасній.

Нещодавно допомога військових надійшла до Мар’їнської центральної районної лікарні, що у м. Красногорівка.

Відстань від лікарні до передових позицій — лічені сотні метрів. Будівля Мар’їнської ЦРЛ неодноразово обстрілювалася російськими найманцями. Українські військові опікуються медичним закладом від самого початку операції Об’єднаних сил — з того моменту, як повертаючись з передової, лікарню відвідав генерал-лейтенант Сергій Наєвна той час Командувач ОС та поспілкувався із лікарями і пацієнтами, вивчивши нагальні проблеми закладу.

До лікарні передали гуманітарну допомогу на суму майже 200 тисяч гривень.

Загальна сума гуманітарної допомоги медичного призначення, переданої військовими до цієї лікарні за період ООС, перевищує 800 тис. грн. Раніше до лікарні уже передавалися медичні меблі, ліжка, ортопедичні матраци, засоби гігієни, медичне приладдя тощо.

“Стратегічні гуманітарні проекти військових стали надзвичайно ефективним та результативним сегментом відносин між суспільством і Збройними силами. Ми збудували власну модель допомоги мирним мешканцям Донбасу, яка є успішною завдяки об’єднанню сил влади, громади, військових та благодійників. Це доволі збалансована система, елементи якої ефективно взаємодіють та підтримують один одного. Результати роботи цієї системи говорять самі за себе”, — наголосив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також:
В ОРДЛО направили 51 тонну гуманітарної допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна