У Криму відреагували на слова Шмигаля про відновлення водопостачання

 

Влада окупантів не радить кримчанам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова покладатися на поставку води з України. Але, разом з тим, там “привітали зміну тональності офіційних осіб” України.

Про це в п’ятницю, 6 березня, заявив так званий “віце-спікер кримського парламенту” Володимир Бобков.

“Не варто нам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова розраховувати на поставку води з України, тим більше з огляду на застереження українського прем’єра-міністра про постачання води до Криму як територію України. Поки у мене є абсолютна впевненість, що далі якихось точкових заяв справа не піде. Ми прекрасно розуміємо, що питання постачання води до Криму – це предмет міждержавних домовленостей між Україною і Росією”, – сказав Бобков, якого цитує “РИА Новости”.

Бобков в той же час сказав, що вітає “зміну тональності офіційних осіб, яка поступово змінюється в бік потепління і нормалізації відносин з Кримом”.

“Ще три-чотири роки тому було складно собі навіть уявити, щоб взагалі хтось заїкнувся про постачання води на рівні офіційних осіб України. Але поки говорити, що стався якийсь кардинальний прорив ще не варто”, – сказав Бобков.

Читайте також:
Влада вже робила запити проєктантам щодо поновлення подачі води до Криму, – журналіст

Як інформувала “Новинарня“, у програмі “Право на владу” прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в окупований Крим треба подавати воду, бо там живуть українці.
За його словами, неподача води на півострів “призведе до гуманітарної катастрофи”.

Напередодні 11 лютого голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що вважає допустимим компромісом подачу води до окупованого Криму в обмін на виведення російських військ із Донбасу.

Після резонансу, який спричинила ця заява, Арахамія заявив, що його слова “вирвали з контексту”, і попросив вибачення перед тими, кого вони образили.
“У нашій фракції ніколи не піднімалося питання про відновлення водопостачання до Криму. Наша позиція була і залишається незмінною – Автономна Республіка Крим є незаконно анексованою частиною України, відновлення суверенітету над якою ми будемо добиватися всіма законними способами”, – наголосив депутат.

12 лютого глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що подача води до Криму з материкової України ніколи не була темою переговорів з Російською Федерацією, а пропозиція Арахамії відновити подачу води для переваги в переговорах щодо Донбасу – це його особиста думка.

До того постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявляв, що до деокупації Криму подача туди української води неможлива.
Таку ж позицію має Меджліс кримськотатарського народу.

Читайте також:
Москва відреагувала на заяву Арахамії: на постачання води в Крим згодні, але півострів не віддадуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна