Політв’язень із Криму Володимир Дудка на етапі до російської колонії захворівї на коросту

 

Фігурант так званої справи “кримських диверсантів”, український політв’язень Володимир Дудка під час етапування до російської колонії підхопив коросту. Також у чоловіка діагностували виразку дванадцятипалої кишки.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів його син Ілля.

“Подзвонив батько. Вчора його помістили в медблок. Перед цим вивозили з колонії в лікарню на обстеження. Після п’яти місяців нестерпного свербежу від висипки та постійних болів у шлунку батька нарешті оглянули дерматолог і гастроентеролог. Діагнози – короста і виразка дванадцятипалої кишки“, – пише Ілля Дудка.

Раніше син політв’язня писав, що Володимир Дудка скаржиться на незрозуміле свербіння по всьому тілу, а також на болі в шлунку. В колонії його оглянув лікар, але діагнозу не встановив, відтак і ефективного лікування призначено не було.

“П’ять місяців (!) батько був носієм корости, виснажливого паразитарного захворювання. П’ять місяців цілодобового свербіння, яке може довести будь-яку людину до нервового зриву, – обурюється Ілля. – Мій батько тримає себе в руках, але організм не витримує. Звідси нова виразка ШКТ”.

Як повідомила “Новинарні” подруга політв’язня Марина Колдіна, обстеження Володимира вдалося добитися лише завдяки зверненню українського омбудсмана Людмили Денісової та після того, як Дудку і Бессарабова в січні цього року відвідав український генконсул у Ростові-наДону Тарас Малишевський.

Син Володимира Дудки додає, що минулого тижня подали касаційну скаргу на вирок батькові.

Також Ілля закликає всіх небайдужих писати листи його батькові в колонію – це є важливою моральною підтримкою для незаконно засудженого Володимира Дудки.

Адреса для листів: Владимир Михайлович Дудка, 1964 гр, ФКУ ИК-11 УФСИН России по Ставропольскому краю, 355044 г. Ставрополь-44, Росія.

Листи мають бути російською мовою – така вимога виправного закладу, в якому перебуває в’язень.

Як інформувала “Новинарня“, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали колишніх співробітників кримського аналітичного центру “Номос” Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга, відставного офіцера ВМСУ Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в окупованому Криму на замовлення української розвідки.
Севастопольський міський суд 4 квітня 2019 року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці. Своєї вини вони обоє не визнали.
Після етапу, з 29 грудня 2019 року Володимир перебуває в колонії №11 Ставропольського краю РФ.

підготувала: Ліна Тесленко

Читайте також:
“Надія лише на обмін”. Офіцеру-політв’язню з Севастополя Дудці 55 років виповнюється на тюремному етапі

Політв’язні Дудка і Бессарабов в РФ постаріли з виду на 10-15 років, – консул

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна