Третій затриманий ФСБ “диверсант” – екс-капітан судна ВМСУ Володимир Дудка. Вирахували по “Однокласниках”

 

Третім заарештованим 9 листопада в окупованому Криму “псевдодиверсантом” виявився член всеукраїнської громадської організації “Об’єднання ветеранів розвідки України”, капітан 2 рангу запасу Володимир Дудка.

Вчора в ЗМІ було оприлюднено список заарештованих ФСБ, де фігурувало прізвище “Дудко”. Про те, що справжнє прізвище арештовнаого – найімовірніше, Дудка, повідомив у соцмережі журналіст Олександр Янковський, передає “Крим СОС“.

Журналісти знайшли профіль в “Однокласниках” жителя Севастополя з прізвищем Дудка і такими ж ініціалами, як у затриманого третього “диверсанта”. Востаннє Дудка заходив в ОК 9 листопада.
Його син після спроби зв’язатися з ним заблокував повідомлення. Більше того, син затриманого не вийшов учора на роботу і цілий день не відповідав на дзвінки. Про це повідомив його роботодавець. Друзі сина Дудки також розповіли, що він уже другий день поспіль не виходить на контакт”.

Арешт Володимира Дудка “Кримс СОС” підтвердили інші родичі.

Володимир Дудка. Фото: ОК

Володимир Дудка. Фото: ОК

За інформацією з відкритих джерел, він був капітаном корабля радіоелектронної розвідки СРЗК ССВ-416 “Юпітер” у 1997-2001 роках (із 1995 року судно передано з ЧФ РФ Україні; на службі ВМСУ перейменовано у “Сімферополь”). У січні 2013 року судно виведено зі складу ВМСУ.

У 2013-му Дудка став членом регіональної громадської приймальні тодішнього міністра оборони Павла Лебедєва в Севастополі.

Нагадаємо, вчора, 10 листопада, ФСБ РФ заявила про затримання в Криму членів української “диверсійної групи”. Затримані – експерти аналітичного центру “Номос” Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов, а також Володимир Дудка.
Російський силовики звинуватили їх у підготовці диверсій на території півострова. Україна називає ці заяви фейком.
Окупаційний суд заарештував їх на два місяці.

Читайте також:
Затримані ФСБ “диверсанти” в Севастополі – екс-військовий, аналітик Штибліков та його дружина

Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова
візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна