Засуджених у “справі кримських диверсантів” Бессарабова й Дудку етапували на Ставропілля, – КПГ

 

Севастопольця Олексія Бессарабова, засудженого в окупованому Криму у так званій “справі диверсантів”, етапували в колонію Ставропольського краю Росії. Так само на Ставропольщині ймовірно перебуває ще один політв’язень, товариш Бассарабова Володимир Дудка.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

“Засудженого в Криму у “справі українських диверсантів” Олексія Бессарабова доставили в колонію №1 Ставропольського краю (РФ), де він відбуватиме незаконне покарання”, – йдеться в повідомленні КПГ.

Правозахисники зазначають також, що ще один засуджений у цій “справі” Володимир Дудка швидше за все етапований у колонію №11 Ставропольського краю.

За словами сина Дудки Іллі Кавернікова, його батько тиждень тому був на етапі в СІЗО міста П’ятигорськ, куди він був доставлений зі слідчого ізолятора Мінеральних Вод. Ще раніше він якийсь час перебував у СІЗО Арваміра.

Ілля також повідомив Кримській правозахисній групі, що за час етапу у його батька значно погіршився стан здоров’я.

“У нього підвищився тиск – 170 на 100. Загострилися через холод і постійні переміщення у вагонзаках і автозаках хронічні хвороби, які проявилися після арешту. На етапі в П’ятигорськ батько разом з іншими ув’язненими більше трьох годин мерз в автозаку, потім ще шість годин його тримали “в карантині”, де теж холодно, чекали, поки їх розподілять по камерах. А при його захворюваннях холод протипоказаний. Коли розподілили по камерах, довгий час не видавали постільну білизну. У СІЗО П’ятигорська він пробув загалом три тижні”, – розповів син Дудки.

Він поки що не знає, чи прибув його батько в одну з колоній Ставропольського краю.

Читайте також:
“Українських диверсантів” Дудку та Бессарабова етапували в Росію, – правозахисники

Як інформувала “Новинарня“, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали колишніх співробітників кримського аналітичного центру “Номос” Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга, відставного офіцера ВМСУ Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в окупованому Криму на замовлення української розвідки.
Севастопольський міський суд 4 квітня 2019 року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці.

10 жовтня 2019 року Дудка і Бессарабов були доставлені в Москву, в СІЗО “Матроська тиша”.

Читайте також:
“Надія лише на обмін”. Офіцеру-політв’язню з Севастополя Дудці 55 років виповнюється на тюремному етапі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна