В окупованому Криму фігурантів “справи українських диверсантів” засудили до 14 років ув’язнення

 

“Суд” в окупованому Севастополі виніс вирок двом фігурантам так званої справи українських диверсантів Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову, засудивши обох до 14 років позбавлення волі.

Про це повідомляє “Інтерфакс”.

Зазначається, що підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив обвинувачених у підготовці диверсій на території анексованого Криму Володимира Дудку й Олексія Бессарабова до 14 років ув’язнення кожного, а також призначив кожному штраф в розмірі 350 тисяч рублів (близько 150 тисяч гривень). Напередодні прокурор просив для Дудки про 15 років позбавлення волі, а для Бессарабова – 14 років і 10 місяців позбавлення волі.

Як писала “Новинарня“, 10 листопада 2016 року ФСБ Росії оголосила, що напередодні в Севастополі було затримано нібито “членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України” Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова (експертів центру “Номос”) і Володимира Дудку, відставного капітана 2-го рангу ВМСУ.
За рішенням Ленінського районного суду Севастополя їх заарештували на два місяці, надалі терміни арешту продовжували.
ФСБ оприлюднила відео допиту затриманих, де вони зізнаються у розвідувальній діяльності в Криму на Користь України.
Міноборони України назвало заяви російських силовиків “фейком”. У Службі безпеки України повідомили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні агентами з боку СБУ.
Улітку 2017 року Штибліков визнав свою вину й уклав угоду зі слідством.

Читайте також:
Російський омбудсмен відвідала українського політв’язня Штиблікова в Омську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна