Політв’язні Дудка і Бессарабов в РФ постаріли з виду на 10-15 років, – консул

 

В.о. генерального консула України в Ростові-на-Дону (РФ) Тарас Малишевський відвідав засуджених у “справі українських диверсантів” севастопольців Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, яких утримують у колоніях на півдні Росії.

Про це Малишевський повідомив в ефірі “Громадського радіо”.

“Це була наша перша зустріч. Раніше я бачив їх тільки на фотографіях. І коли до мене привели наших громадян, це було як переміщення у майбутнє, бо це були люди на 10-15 років старші, тобто вони постаріли. Звичайно, дається взнаки і харчування, і перебування в дуже скрутних умовах”, — розповів консул.

За словами Малишевського, утримуваного Володимира Дудку перевели на дієтичне харчування.

“Уявіть собі, він розповідав, що коли був у Лефортово, то бачив у каші м’ясо, тобто людина розповідає, що вона колись їла м’ясо”, — додав Малишевський.

Його розмови з ув’язненими фільмували на відеокамеру працівники колоній. “Тобто кожне слово в’язня може бути використане проти нього, бо консул піде, а він залишиться”, – зазначив Малишевський.

Читайте також:
Засуджених у “справі кримських диверсантів” Бессарабова й Дудку етапували на Ставропілля, – КПГ

Як інформувала “Новинарня“, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали колишніх співробітників кримського аналітичного центру “Номос” Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга, відставного офіцера ВМСУ Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в окупованому Криму на замовлення української розвідки. Засуджені заявляли про свою повну невинуватість.
Севастопольський міський суд 4 квітня 2019 року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці.

10 жовтня 2019 року Дудка і Бессарабов були доставлені в Москву, в СІЗО “Матроська тиша”.

Читайте також:
“Надія лише на обмін”. Офіцеру-політв’язню з Севастополя Дудці 55 років виповнюється на тюремному етапі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна