У Мінсоцполітики представили стратегію зростання пенсій

 

Стратегія зростання пенсій, яку представили у Міністерстві соціальної політики, передбачає поетапне зростання виплат для українських пенсіонерів.

Про це у понеділок, 2 березня, передає “Новинарня” із посиланням на презентацію міністерки соцполітики України Юлії Соколовської у фейсбуці.

Індексація пенсій буде! А разом з нею – і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!”, – заявила очільниця відомства.

За словами Соколовської, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів.

“Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/міс, далі – від 78, ще через рік – від 75 років і т.д.”, – наголосила міністерка.

Урядовиця зазначила, що в Кабміну є чітка стратегія розвитку пенсійної системи, в результаті якої пенсія щороку зростатиме для всіх.

За її словами, зростання пенсій відбуватиметься в тому числі за рахунок індексації: “Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок. Наш уряд запланував це на вересень. В середньому, та за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс. в 2020 році”.

“Крім того, якщо парламент підтримає законопроєкт Мінсоцполітики №2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу – на догляд. Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тисяч наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн”, – додала Соколовська.

Водночас прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що рішення щодо індексації пенсій перебуває в процесі розробки.

“Згідно з законом, протягом року ми приймаємо рішення, і немає чіткого періоду, коли воно повинно бути прийнято, з якогось моменту, з якої дати повинна відбуватися індексація (пенсій, – “Н”). Це рішення зараз ще знаходиться в стані розробки”, – сказав глава уряду.

Як писала “Новинарня“, міністерка соцполітики запропонувала реформу прожиткового мінімуму.

Читайте також:
Чи зберігається поточна виплата пенсії (за вислугу років) за особою, яка підписує контракт із ЗСУ?

КСУ визнав неконституційним рішення про збільшення пенсійного віку для працівників у шкідливих умовах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна