Чи зберігається поточна виплата пенсії (за вислугу років) за особою, яка підписує контракт із ЗСУ?

Чи зберігається поточна виплата пенсії (за вислугу років) за особою, яка підписує контракт на службу в Збройних Силах України?

Про це “Новинарню” запитують деякі військовослужбовці та потенційні контрактники ЗСУ, і ми відповідаємо: виявляється, так!

На наше прохання коментар дає Вікторія Фацієвич, юристка ГО “Юридична сотня”:

– Так, зберігається під час дії особливого періоду, оскільки це прямо встановлено Законом.

Частина 3 ст. 2 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” передбачає, що пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за вислугою років, під час дії особливого періоду в разі прийняття на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення виплата пенсій не припиняється.

Після звільнення зі служби цих осіб виплата їм пенсій здійснюється з урахуванням додаткової вислуги років, враховуючи період з моменту укладення нового контракту до дня фактичного звільнення.

Читайте також:
Контрактники ЗСУ мають право на дві зарплати. Не дякуйте

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна