Міністр соцполітики запропонувала реформу прожиткового мінімуму в Україні

 

Новий міністр соціальної політики Юлія Соколовська представила концепцію реформування прожиткового мінімуму в Україні.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики в п’ятницю, 11 жовтня.

“Ініціатива передбачає “відв’язку” понад 150 видів соціальних виплат та фінансових показників від прожиткового мінімуму (ПМ). При цьому пенсії та допомога малозабезпеченим сім’ям залишаться єдиними видами виплат, “прив’язаними” до ПМ. Розмір всіх інших виплат пропонуємо встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті Державного бюджету”, – заявила міністр.

За словами Соколовської, така реформа – відв’язка від прожиткового мінімуму – не призведе до зменшення розміру соцдопомог. Для деяких категорій населення розмір виплат навіть збільшиться.

“В той же час, – підкреслила глава Мінсоцу, – це дозволить нам реально допомогти сім’ям – щоб вони жили не нижче рівня бідності. Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям стане ефективнішою – для сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах, розміри виплат збільшуватимуться”.

За повідомленням із Мінсоцу, дана ініціатива була представлена для обговорення на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 11 жовтня.

Як зазначила голова Комітету Галина Третьякова (“Слуга народу”), пропозиція Міністерства соціальної політики свідчить про бажання нового керівництва “проводити справжню соціальну політику та реально допомагати тим українцям, які цього справді потребують”.

В той же час перший заступник голови Комітету Михайло Цимбалюк (ВО “Батьківщина”) назвав пропозицію “революційною” і такою, що справді може змінити життя людей на краще, зазначають у Мінсоцполітики.

На засіданні сторони домовилися про проведення громадських та комітетських слухань на цю тему для формалізації пропозиції та оформлення її у відповідний законопроєкт.

Читайте також:
У 2019 році пенсії зростатимуть у кілька етапів, — міністр соцполітики

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна