Борги перед шахтарями: Зеленський пригрозив залишити урядовців без зарплат

 

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру енергетики та захисту довкілля Олексію Оржелю провести повний аудит вугільних підприємств.

Як передає “Новинарня” з посиланням на “Еспресо”, про це глава держави сказав у вівторок, 25 лютого, під час виступу на зустрічі з працівниками вугільної галузі України.

За його словами, термін “наглядачі за шахтами” має зникнути разом з самими наглядачами.

“Корупція на шахті стала однією з причин такої ситуації. Корупція на закупівлі, на зарплатах, обсяги видобутку. Замість модернізації хтось заробляє мільйони – я б навіть сказав, заробляв, бо “лавочка” повинна бути закрита. Я доручаю панові Оржелю в найкоротші терміни провести повний фінансовий і кадровий аудит вугільних підприємств, публічно відзвітувати і подати результати аудиту в правоохоронні органи”, – заявив він.

“Якщо не будемо це закривати, якщо пропустимо хоч одну добу, тоді буде справедливо, що весь уряд не буде отримувати заробітну плату ці місяці”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що наразі борги перед шахтарями з заробітних плат зараз становлять від мільярда до півтора мільярда гривень.

Нагадаємо, уряд ухвалюватиме рішення щодо закриття чи підтримки шахт, зважаючи на економічну доцільність.

Як писала “Новинарня“, американські гірники подали в суд на компанію Ріната Ахметова.

Читайте також:
У Польщі шахтарі заблокували залізницю, вимагаючи припинити імпорт вугілля з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна