Росія забрала своїх хворих на коронавірус із лайнера Diamond Princess у Казань

 

До Росії з Японії евакуювали вісьмох громадян РФ, які перебували на круїзному лайнері Diamond Princess, де зареєстровано найбільший поза Китаєм спалах коронавірусу Covid-19. У трьох з евакуйованих росіян виявлено коронавірус.

Евакуація до РФ відбулася в суботу, 22 лютого.

Віцепрем’єр-міністр Росії Тетяна Голікова в коментарі журналістам розповіла: “До Російської Федерації повернулися вісім росіян, з яких у трьох в період перебування на лайнері був виявлений новий коронавірус. Інші російські громадяни відмовилися від перельоту спеціальним комфортабельним бортом МНС”.

“Співвітчизники, які повернулися до Росії, почуваються добре. У осіб із виявленою за результатами лабораторних аналізів новою коронавірусною інфекцією захворювання протікає в легкій формі без виражених симптомів і ускладнень. Їхньому здоров’ю і здоров’ю членів їхніх сімей нічого не загрожує”, – цитує Голікову “Інтерфакс“.

“Усі евакуйовані російські громадяни (а також особи, які здійснюють евакуацію) протягом 14 днів перебуватимуть у карантині під медичним наглядом в місті Казань у спеціалізованому закладі, де створені всі умови для комфортного перебування. У ході карантину буде проведена діагностика на наявність нового коронавірусу”, – зазначила віцепрем’єрка.

За повідомленнями росЗМІ з посиланням на керівництво Татарстану, Казань обрали місцем карантину через те, що з-поміж восьми евакуйованих росіян четверо, зокрема дитина – жителі Татарстану, а в Казані є інфекційна лікарня.

Читайте також:
Коронавірус в Італії: уже понад 130 хворих, влада ізолює регіони

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.

4 лютого в японському порту Йокогама поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Цей корабель став найбільшим вогнищем поширення коронавірусу поза межами Китаю.
Під наглядом лікарів на судні перебували близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.

За даними МОЗ, станом на 23 лютого 2020 року у світі зареєстровано 78817 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2462 – летальні. Одужали вже 23 232 осіб.
81,3% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, зафіксовані в одній провінції Китаю – Хубей. За межами Китаю виявлено 1725 випадків у 29 країнах світу.
В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Читайте також:
Двоє українців з лайнера Diamond Princess вилікувалися від коронавірусу, – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна