У штабі ООС повідомили про стан бійців, поранених у бою біля Золотого

 

Військовослужбовці ЗСУ, які були поранені у вівторок, 18 лютого, під час бою на Луганщині, готуються до евакуації, загрози їх життю немає.

Як передає “Новинарня“, про це у середу, 19 лютого, повідомив начальник медичної служби Об’єднаних сил Олександр Авраменко.

“Пораненим на місці події була надала перша медична допомога. Всі своєчасно доставлені у військовий мобільний госпіталь. Наразі після дообстеження отримали хірургічну допомогу і готуються до евакуації в один із військово-медичних центрів за призначенням. Загрози життю наших поранених немає”, – сказав він.

Читайте також:
“Стріляють з-за житлових будинків”: у мережі з’явилося відео бою на Луганщині

“Курс на завершення війни залишається незмінним”:
Зеленський відреагував на наступ РФ під Золотим

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого російські окупаційні війська почали наступ на ділянці розведення сил у районі Зологото на Луганщині зі застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Першим про наступ росіян, що почався з п’ятої години, повідомив журналіст Юрій Бутусов – усупереч штабу ООС, який о 7:00 заявляв, що з початку доби 18 лютого окупанти не проявляли вогневої активності.

Згодом штаб ООС заявив про намагання окупантів прорвати лінію розмежування та втрати з боку Об’єднаних сил. Із повідомлення ОС прибрали згадки про відсутність втрат і обстрілів станом на 7:00.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак підтвердив інформацію про застосування противником штурмових груп і артилерії 152-го калібру, починаючи з 5-ї години.
За його уточненими даними, внаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще п’ятеро – зазнали поранень та ушкоджень (три – поранені, два – контужені).
При цьому НГШ назвав втрати противника – чотири “двохсотих”, шість поранених.
Різні джерела інформують, що 72 омбр унаслідок наступу окупантів втратила один чи два опорні пункти під Золотим.
Генерал Хомчак на брифінгу підтвердив, що військові ЗСУ відійшли з одного спостережника, але заперечив втрату позицій.
Він назвав основну версію атаки противника – захопити опорники ОС у 5-ту річницю виходу Дебальцевого. З його слів, на початку атаки ворог знищив камеру відеоспостереження ОБСЄ, що стояла на спостережнику.

Читайте також:
Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Позицію “Баня” в сірій зоні ЗСУ взяли недавно, тепер відійшли: волонтер про причини і результати бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна