ОСи знали та були готові до атаки бойовиків біля Золотого, – Міноборони

 

Проросійські бойовики не досягли своєї мети за підсумками вчорашнього бою на Донбасі біля Золотого, оскільки Об’єднані сили напередодні знали про атаку та підготувалися до неї.

Про це журналістам після засідання Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки у середу, 19 лютого, поінформував міністр оборони Андрій Загороднюк. 

За його словами, вчорашній бій був провокацією для підриву мирного процесу на Донбасі.

“А взагалі яке у них стояло завдання? Вони точно його не виконали. Нам розвідка все доповідає. Ми знали про скупчення техніки, ще до того як наступ був. Саме тому ми підготувалися”, – цитує Загороднюка “РБК-Україна”.

За його словами, зараз начальник Генерального штабу ЗСУ перебуває на місці події, а ситуація, за словами міністра, є контрольованою.

“Зараз начальник Генштабу перебуває на місці подій. Він приїде і конкретно розкаже все. Представники Міністерства оборони, які сьогодні говорили з комітетом, безпосередньо на місці не були. Але зараз там знаходяться наші представники – і ми почуємо від них всі деталі”, – сказав Загороднюк, якого цитує “Укрінформ”.

Він підкреслив, що наразі ситуація абсолютно контрольована.

“Вона була контрольована навіть під час бою, ми контролюємо лінію, контролюємо ситуацію, тому приводів для паніки чи питань немає”, – додав Загороднюк.

Як відомо, сьогодні комітет з національної безпеки Ради провів засідання через ескалацію на Донбасі, втім, відбудеться ще одне повторне засідання. Причина – члени комітету залишилися незадоволеними доповіддю з ГШ щодо подій на фронті.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого  російські окупаційні війська почали атаку на ділянці розведення сил у районі Зологото на позиції 72 і 93 омбр ЗСУ Луганщині із застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Напередодні атаки під Золотим, Головне управління розвідки МОУ заявляло, що російське окупаційне командування скасувало обмеження щодо дотримання режиму припинення вогню для передових підрозділів з’єднань і частин РФ.

У бою під Золотим уранці 18 лютого загинув гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців ЗСУ 22-річний Максим Хитайлов.

Читайте також:
“Понад 200 мін, 56 танкових снарядів”: ОСи порахували число пострілів на Луганщині

Позицію “Баня” в сірій зоні ЗСУ взяли недавно, тепер відійшли: волонтер про причини і результати бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна