Бойовики “ЛНР” визнали, що виконували план наступу на ЗСУ під Золотим

 

Представники незаконних збройних формувань, які брали участь в атаці позицій Збройних сил Україні у вівторок, 18 лютого, поблизу Золотого заявляють, що виконували наказ свого командування щодо “наступу на укропів”.

Як повідомляє “Новинарня“, обурення окупантів викликала риторика їхніх же “речників” на брифінгу, де ті заявили, що бойове зіткнення під Золотим – це буцімто дії “диверсантів” із ЗСУ.

“Начальники, це ж як виходить? Спочатку всім бійцям озвучили план наступу на укропів, а потім на офіційному брифінгу “народної міліції” “ЛНР” Яша Осадчий заявляє, що немає ніякого наступу, а укропи самі на мінах підірвалися? А всі, хто брав участь в атаці, начебто й ні при чому? Сьогодні – ми в бій, а завтра вони про нас і не згадають, а на брифінгу скажуть, що “втрат немає” чи “ми вас туди не посилали”?!”, – йдеться на сторінці в соцмережі “Вконтакте” 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу “народної міліції “ЛНР”.

Допис опублікований у вівторок, 18 лютого, 0 23:15.

Так, спробу прориву поблизу Золотого проросійські війська намагалися представити як напад з українського боку.

За їх версією, “диверсійна група ЗСУ” начебто висунулася в напрямку позицій “ЛНР” в районі населеного пункту Голубівське, але “підірвалася на мінному полі”.

“Після цього з метою евакуації убитих і поранених командуванням 93-ї бригади ЗСУ був відданий наказ завдати масованого артилерійського удару по населеним пунктам ЛНР”, – йшлося у брехливому повідомленні “народної міліції “ЛНР”.

Саме така риторика і викликала обурення в очевидців-бойовиків того бойового зіткнення.

“Так буває, коли воюєш за зрадників. Будь готовий, що тебе зрадять першого”, – резюмують про істерику бойовиків холодноярці з 93 омбр ЗСУ.

Читайте також:
“Стріляють з-за житлових будинків”: у мережі з’явилося відео бою на Луганщині

“Курс на завершення війни залишається незмінним”:
Зеленський відреагував на наступ РФ під Золотим

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого російські окупаційні війська почали наступ на ділянці розведення сил у районі Зологото на Луганщині зі застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Внаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще п’ятеро – зазнали поранень та ушкоджень (три – поранені, два – контужені).
При цьому НГШ назвав втрати противника – чотири “двохсотих”, шість поранених.

Генерал Хомчак на брифінгу підтвердив, що військові ЗСУ відійшли з одного спостережника, але заперечив втрату позицій.

У бою під Золотим уранці 18 лютого загинув гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців ЗСУ 22-річний Максим Хитайлов.

Читайте також:
Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Позицію “Баня” в сірій зоні ЗСУ взяли недавно, тепер відійшли: волонтер про причини і результати бою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна