Умисним поширювачам коронавірусу в Китаї загрожує не лише страта. Число смертей падає

 

У Китаї людям, які навмисно розповсюджують новий коронавірус COVID-19, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років, а також понад 10 років ув’язнення або смертна кара, – якщо наслідки будуть серйозними.

Про це йдеться в заяві Верховного народного суду КНР, опублікованому на його офіційному сайті 13 лютого.

“Люди, які навмисне поширюють новий коронавірус або завдають шкоди медичним працівникам під час епідемії, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності й суворо покарані відповідно до нової судової інструкції”, – йдеться в роз’ясненні.

У настанові зазначено, що підтвердженим носіям вірусу можуть бути пред’явлені звинувачення в тому, що вони загрожують громадській безпеці, перебуваючи поза карантином або покидаючи його до закінчення необхідного часу. Таким людям заборонено з’являтися в громадських місцях.

Інструкція була випущена ще в понеділок Верховним народним судом, Верховною народною прокуратурою, міністерством громадської безпеки та міністерством юстиції.

“Відповідно до китайського кримінального законодавства, засудженим загрожує тюремне ув’язнення на термін від трьох до 10 років, якщо наслідки будуть серйозними. Якщо їхня поведінка стає причиною серйозних проблем зі здоров’ям, смерті або призводить до серйозної економічної втрати державної власності, обвинуваченим загрожує 10 років позбавлення волі, довічне ув’язнення або навіть смерть”, – сказано в заяві.

Раніше про введення смертної кари за приховування коронавірусу повідомило видання Deutsche Welle.

Тим часом минулої доби (15 лютого) від коронавірусу COVID-19 у Китаї загинули 142 людини – це означає, що кількість смертей знижується вже третій день поспіль. Протягом 12 днів знижується також і кількість заражень за межами провінції Хубей, де почався спалах хвороби.
Як повідомляє DW, такі дані на ранок 16 лютого оприлюднив Держкомітет охорони здоров’я КНР.

Загальна кількість заражених COVID-19 у Китаї становить 68 500 людей, від хвороби померли 1665 осіб.

За останню добу виявлено 2009 нових випадків зараження.

Напередодні зафіксовано перший випадок смерті від COVID-19 – літній китайський турист помер у Франції.

Читайте також:
Число людей, що вилікувалися від коронавірусу, більш як у чотири рази перевищує число померлих

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебувають близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Читайте також:
Джекі Чан пообіцяв 1 млн юанів розробнику вакцини від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна