Білий дім обґрунтував удар по іранському генералу Сулеймані

 

Білий дім направив у Конгрес США офіційне обґрунтування військової операції, в результаті якої американськими військовими в Багдаді був убитий іранський генерал Касем Сулеймані.

Про це йдеться в документі адміністрації президента США від 14 лютого.

“Повітряний удар по Сулеймані був спрямований на захист військовослужбовців США та стримування подальших атак Ірану, планованих проти сил та інтересів США, що походять з Іраку. Застосування військової сили проти іранських військ також мало вузьку мету – визначити присутність цілей підрозділу “Аль-Кудс”, що підтримують іракських бойовиків, які скоюють напади на військових США”, – сказано в листі.

Читайте також:
Сенат обмежив військові повноваження президента США в Ірані

Як інформувала “Новинарня“, 3 січня американський безпілотник у Багдаді (Ірак) ліквідував провідного іранського генерала Касема Сулеймані – командувача підрозділу “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції, відповідального за каральну й підривну діяльність за межами Ірану та в самій країні.

На цьому тлі парламент Іраку прийняв рішення щодо виведення американських військ з території країни.

8 січня Іран завдав ударів по американських базах в Іраку, ракетні обстріли відбувалися й у наступні дні.

У зверненні 8 січня президент США Дональд Трамп фактично відмовився від воєнної ескалації на Близькому Сході, заявивши тільки про наступне посилення санкцій проти Ірану.

Також Трамп заявив, що Багдад наразиться на серйозні санкції, якщо влада Іраку наполягатиме на виведенні американських військ з країни.

Читайте також:
Внаслідок ударів Ірану по базах в Іраку постраждали 11 військових США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна