Внаслідок ударів Ірану по базах в Іраку постраждали 11 військових США

 

Американські військовослужбовці були поранені під час ракетного удару Ірану по авіабазі Аль-Асад в Іраку минулого тижня, незважаючи на те, що Пентагон спочатку заявив, що постраждалих не було.

Про це у п’ятницю, 17 січня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на CNN.

“Хоча жоден американський військовослужбовець не загинув 8 січня внаслідок іранської атаки на авіабазу Аль-Асад, кілька осіб отримали допомогу через контузію і досі перебувають під наглядом”, – йдеться в заяві очолюваної США військової коаліції, що бореться з ІДІЛ в Іраку і Сирії.

“Як запобіжний захід військовослужбовці були перевезені з авіабази Аль-Асад в Іраку в Регіональний медичний центр Ландштуль в Німеччині для подальшого обстеження. Коли вони будуть визнані придатними до служби, очікується, що військовослужбовці повернуться в Ірак “, – йдеться в заяві.

Повідомляється, що 11 військовослужбовців були поранені в результаті ударів, скоєних як акт помсти за американські авіаудари, які вбили іранського генерала Касема Сулеймані.

Після нападу Пентагон заявив, що в результаті удару 16 ракет, випущених Іраном, жертв не було. Президент США Дональд Трамп також заявив, що ніхто внаслідок ударів не постраждав, а самим базам було завдано мінімальну шкоду.

Як інформувала “Новинарня“, 3 січня американський безпілотник у Багдаді (Ірак) ліквідував провідного іранського генерала Касема Сулеймані – командувача підрозділу “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції, відповідального за каральну й підривну діяльність за межами Ірану та в самій країні.

На цьому тлі парламент Іраку прийняв рішення щодо виведення американських військ з території країни.

Тегеран відповів на це ракетними ударами по американських базах в Іраку в ніч на 8 січня. За тодішньою заявою керівництва США, американські військові не постраждали, а на тлі очікування удару у відповідь іранські ППО біля Тегерана збили український Boeing 737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 людей на борту із 7 країн, переважно – іранці.
За основною версією, іранські військові з ВПС КВІР помилково сприйняли його за американську ракету.

У зверненні 8 січня президент США Дональд Трамп фактично відмовився від воєнної ескалації на Близькому Сході, заявивши тільки про наступне посилення санкцій проти Ірану.

Про те, що ліквідація генерала Сулеймані може стати першим кроком до зміни режиму в Ірані, заявляв ексрадник президента Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон.

Читайте також:
Україна планує надіслати 20 військових до місії НАТО в Іраку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна