В Іраку тривають ракетні обстріли баз міжнародної коаліції

 

Іракська військова база Таджі, що за 85 км на північ від Багдада, була обстріляна ракетами з установки “Катюша”. На авіабазі розміщуються війська міжнародної коаліції на чолі зі США.

Обстріл, що відбувся у вівторок, 14 січня, обійшовся без жертв, повідомляє інформагентство Reuters із посиланням на іракських військових.

Турецьке агентство “Анадолу” інформує про влучання щонайменше двох ракет у базу.

Жодна група не взяла на себе відповідальність за цей напад.

Попередній подібний напад в Іраку стався 12 січня, коли вісім ракет “Катюша” поцілили в базу Балад за 80 км від Багдада. Тоді отримали четверо іракських військових.

Як інформувала “Новинарня“, 3 січня американський безпілотник у Багдаді (Ірак) ліквідував провідного іранського генерала Касема Сулеймані – командувача підрозділу “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції, відповідального за каральну й підривну діяльність за межами Ірану та в самій країні.

На цьому тлі парламент Іраку прийняв рішення щодо виведення американських військ з території країни.

Тегеран відповів на це ракетними ударами по американських базах в Іраку в ніч на 8 січня. Військові США не постраждали, а на тлі очікування удару у відповідь іранські ППО біля Тегерана збили український Boeing 737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 людей на борту із 7 країн, переважно – іранці.
За основною версією, іранські військові з ВПС КВІР помилково сприйняли його за американську ракету.

У зверненні 8 січня президент США Дональд Трамп фактично відмовився від воєнної ескалації на Близькому Сході, заявивши тільки про наступне посилення санкцій проти Ірану.

Читайте також:
Антивладні протести в Ірані після збиття літака МАУ: “можливо, переломний момент для країни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна