Польща і Франція планують спільно будувати європейський танк

 

Варшава і Париж планують взяти участь у проєкті створення спільного європейського танка.

Про це заявив польський лідер Анджей Дуда під час пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном в понеділок, 3 лютого, у Варшаві, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми будемо вести переговори про участь у проєкті європейського танка в контексті співпраці оборонних комплексів. Ми хотіли би брати участь в цьому проєкті, формуючи разом європейську економіку, і в майбутньому отримувати для своїх потреб танк, який разом будуватимемо”, – зазначив Дуда.

Він наголосив, що це є прикладом одного із секторів, в якому Польща хотіла би розвивати співпрацю із Францією.

Як писала “Новинарня“, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція не є ні проросійською, ні антиросійською, а просто проєвропейською країною.

Французький лідер протягом 3-4 лютого перебуває з офіційним візитом у Польщі. Упродовж першого дня візиту він провів зустрічі з представниками влади та французькою діаспорою у Варшаві, а наступного дня президент Франції відвідає Краків, де побуває у королівському замку на Вавелі і прочитає лекцію в Ягеллонському університеті.

Читайте також:
Макрон: Конфлікт в Україні – не перешкода відносинам Франції з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна