Макрон не назвав Францію ні проросійською, ні антиросійською. А “проєвропейською”

 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Франція не є ні проросійською, ні антиросійською, а просто проєвропейською країною.

Як повідомляє “Новинаря”, про це Макрон заявив на пресконференції за підсумками зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою і прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким, передає Le Figaro.

Макрон висловив надію, що Польща і весь польський народ зможуть довіряти Європі, яка захистить країну, в разі якщо на неї нападуть, а європейським країнам у свою чергу необхідно показати свою “твердість” в нинішніх відносинах з Москвою.

“Ми повинні бути вимогливими в нашому політичному діалозі з Росією”, — сказав він.

За словами Макрона, діалог з Росією також служить необхідною умовою для здійснення прогресу щодо врегулювання ситуації на південному сході України.

Відповідаючи на слова поляків з приводу відкритості Парижа по відношенню до Москви і критики НАТО, Макрон підтвердив свою прихильність принципам Північноатлантичного альянсу і зобов’язанням Франції захищати східний фланг.

“Франція не проросійська і не антиросійська, вона проєвропейська”, — вказав президент.

Президент також зазначив, що Франція і Польща повинні розвивати двостороннє співробітництво в галузі енергетики та військової промисловості, нагадавши про проект створення європейського танка.

Цей же проєкт був також згаданий президентом Дудою.

“Ми хотіли б взяти участь в його створенні (мова йде про European Main Battle Tank)”, — заявив польський президент, зазначивши, що в майбутньому, якщо “такий танк буде створено”, Варшава хотіла б “розвивати таким чином європейську економіку”.

Читайте також:
Макрон: Конфлікт в Україні – не перешкода відносинам Франції з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна