Макрон: Конфлікт в Україні – не перешкода відносинам Франції з РФ

 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий до тісніших взаємин з Росією не зважаючи на тривалі конфлікти країни зі своїми сусідами, завершення яких “можна чекати довго”.

Про це він розповів під час короткого діалогу з журналістом RFI і оглядачем “Нової газети” після щорічного звернення президента Франції до преси у середу, 15 січня.

За словами французького лідера, змінити ставлення до Путіна і виступити за перегляд відносин із РФ його змусили “довгі роздуми”, а не якісь події.

“Я не сказав би, що це була особлива подія серед інших. Це було дозріле рішення, історична і стратегічна переконаність”, – сказав президент Франції.

На запитання, як президент Франції збирається будувати “архітектуру спільної європейської безпеки” з Росією, яка веде військові дії зі своїми сусідами, Макрон відповів: “Росія захопила Україну, і ми вжили заходи. Ми на шляху вирішення заморожених конфліктів. Але якщо чекати вирішення всіх заморожених конфліктів для того, щоб (почати, – “Н”) рухатися вперед, то можна чекати довго”.

Макрон також наголосив, що після нормандського саміту відбувся “історичний обмін” полоненими між Росією і Україною, і потрібно продовжувати настільки ж плідну роботу по врегулюванню конфлікту.

Читайте також:
“Зради не сталося”. Все про саміт Н4: домовленості, цитати, реакція соцмереж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна