СБУ прояснила, скільки військових і цивільних лишаються в полоні бойовиків

 

Після проведеного наприкінці 2019 року обміну в полоні бойовиків ОРДЛО все ще перебувають 182 особи.

Таку цифру назвали у Службі безпеки України у відповідь на інформаційний запит “Новинарні“.

“Станом на 14 січня 2020 року за даними інформаційного обліку Об’єднаного центру незаконно позбавленими волі в районі проведення АТО вважаються 182 особи, з них військовослужбовців – 33 особи“, – йдеться у відповіді на запит.

Разом з тим, у Службі не назвали кількість ув’язнених громадян України на території Росії та анексованого Криму.

Як запевнила СБ, ці питання вирішуються на рівні міжнародного діалогу та низки переговорних процесів.

“Питання організації звільнення громадян України, які незаконно позбавлені волі судовими та правоохоронними органами РФ, наразі винесені на рівень міжнародних контактів, їх вирішення здійснюється, зокрема, шляхом ведення переговорного процесу на визначених міжнародних майданчиках”, – акцентували у спецслужбі.

Як інформувала “Новинарня“, під час обмінів 7 вересня 2019 року в Україну повернулися 35 утримуваних осіб із Росії й окупованого Криму, 29 грудня – 123 особи з ОРДЛО.

16 січня у Мінську під час переговорів Тристоронньої контактної групи одним із важливих питань буде, в тому числі, й процес формування нових списків на обмін.

Президент Володимир Зеленський у розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель зауважував, що Україна вже працює над створенням нових списків для звільнення утримуваних осіб.

Звільнений з полону бойовиків “ДНР” журналіст Станіслав Асєєв зустрівся із президентом та передав йому список заручників, хто залишається у пенітенціарних установах Донецька та Макіївки.

підготувала: Людмила Кліщук

 Читайте також:
“Бійців ССО погодилися віддати тільки в обмін на беркутівців”, – Лутковська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна