Україна вже визначила три нові ділянки розведення на Донбасі, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський занепокоєний невиконанням домовленостей щодо дотримання режиму тиші на Донбасі та заявив, що у четвер українська сторона у Мінську просуватиме додаткові заходи для повного та всеосяжного припинення вогню. Три нові ділянки розведення сил та засобів вже визначені.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він зазначив під час телефонної розмови в середу, 15 січня,  з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає пресслужба глави української держави.

“Президент України висловив занепокоєння невиконанням домовленостей щодо забезпечення реального режиму “повної тиші” на Донбасі. За словами глави держави, на наступних консультаціях Тристоронньої контактної групи в Мінську 16 січня українська сторона активно працюватиме над просуванням додаткових заходів для повного та всеосяжного припинення вогню” – йдеться в повідомленні.

Водночас він поінформував, що Україна вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів.

“Для нас дуже важливо, щоб це були саме гуманітарні ділянки. Це важливо для людей», – наголосив Зеленський.

Також президент нагадав, що наразі ведеться робота над формуванням чергових списків для звільнення утримуваних осіб.

Президент висловив занепокоєння щодо недопуску представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до незаконно утримуваних осіб на непідконтрольних територіях.

Як інформувала “Новинарня“, 16 січня ТКГ збирається у Мінську: Кучма “звірив годинники” із представницею ОБСЄ.

Читайте також:
СММ ОБСЄ заявляє про порушення “тиші” в районі розведення біля Богданівки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна