СММ ОБСЄ заявляє про порушення “тиші” в районі розведення біля Богданівки

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення сил і засобів у районі Петрівського та Богданівки на Різдво, 7 січня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, який оприлюднили 8 січня.

“…Того ж дня (7 січня 2020 року), здійснюючи моніторинг за 2 км на схід від Богданівки, СММ ОБСЄ звітує про ще два вибухи невизначеного походження, а також 30 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї — усе орієнтовно за 1–2,5 км на південний схід. Це відбувалося в межах ділянки розведення в районі Петрівського.

Патрулюючи на західній околиці Петрівського та на північ від нього, спостерігачі чули один вибух невизначеного походження та приблизно 120 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї.

За оцінкою, усе поза ділянкою розведення, проте у межах 5 км від її краю.

На ділянці розведення спостерігачі також бачили людину в одязі військового типу з двома собаками, яка йшла поблизу траншеї біля північно-східного кута ділянки розведення, а потім спустилася у неї”, – йдеться у звіті СММ на сайті ОБСЄ.

Разом з тим, у зведенні штабу операції Об’єднаних сил не йшлося про випадки порушення режиму припинення вогню на вказаних у звіті ОБСЄ ділянках у вівторок, 7 січня.
Два обстріли, відповідно до звіту, зафіксовано по наших позиціям неподалік населеного пункту Василівка на Донеччині. Це село розташовується біля тимчасово окупованої Ясинуватої, на схід від Красногорівки.

Як інформувала “Новинарня“, розведення військ на ділянці №3 біля Богданівки й Петрівського відбулося 9-11 листопада 2019 року (після ділянок Станиця Луганська і Золоте-Катеринівка).

Читайте також:
Окупанти випустили 42 міни на Хутір Вільний: поранено двох військових

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна