Новий “Гольфстрім”, що може належати Медведчуку, літав до Оману, – ЗМІ

доповнено

Реактивний літак бізнес-класу Gulfstream G650, реєстраційний  номер T7-GEM, що може належати українському олігарху, проросійському політику, куму президента РФ Путіна Віктору Медведчуку, 7 січня прибув із Києва в Маскат (столиця Оману), а в середу, 8 січня, відбув з Ірану.

Цю інформацію, на підставі даних сервісу radarbox24.com, поширив у соцмережі журналіст Андрій Лучков.

“Ну що. В Оман полетів із Києва джет Медведчука”, – написав він.

За його даними, він так само літав до Оману 29 грудня 2019 року. Лучков поширив відповідний скріншот:

Журналіст так само відстежив, що “Гольфстрім” T7-GEM 21 грудня повертався із Санкт-Петербурга (Росія) до Києва через Вільнюс (Литва), а 5 листопада був у Відні (Австрія).

21 грудня новий Gulfstream G650 T7-GEM був знятий на відео у Вільнюсі, зі згадкою в описі, що “прямі рейси з України до Росії заборонені через російську агресію в Україні, тому російські чи українські мільярдери використовують аеропорти Вільнюса, Риги та Мінська для короткої зупинки. Можливо, T7-GEM належить прокремлівському українському олігарху Віктору Медведчуку, який є близьким другом Путіна”.

Gulfstream G650 — двомоторний реактивний літак бізнес-класу, розроблений американською корпорацією Gulfstream Aerospace Corporation.
Модель G650 є найбільшим і найшвидшим бізнес-джетом компанії з максимальною швидкістю 0,925 Маха.

У соцмережах поширюють скріншот фіксації вильоту літака реєстрації T7-GEM з Оману 8 січня.

За даними Radarbox24, з Ірану зазначений борт прибув до Москви, в аеропорт “Внуково”.

Як інформувала “Новинаря”, президент Володимир Зеленський із родиною на початку січня перебував на відпочинку в Омані. Там він зупинився в 5-зірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel на березі моря неподалік від Маската.
За даними ЗМІ, керівник президентської охорони Максим Донець попередньо прибув в Оман, щоб підготуватися до приїзду Зеленського.

Пресслужба Банкової, реагуючи на інформацію в медіа, повідомила, що глава держави відправився в Оман “рейсовим літаком за свої кошти” і проводитиме там “зустрічі на найвищому рівні”.
Відпочинок президентської сім’ї на люкс-курорті супроводжувався заявами ОП про робочі зустрічі Зеленського з двома оманськими посадовцями (судячи з фото, переговори відбувалися в тому ж готелі Al Bustan Palace).

8 січня в Тегерані зазнав катастрофи “Боїнг” 737-800 рейсу PS752 “Міжнародних авіаліній України”, всі люди на борту загинули. У зв’язку з цим президент Зеленський заявив, що повертається в Україну.

Читайте також:
“Оманливий” візит: соцмережі відреагували на Зеленського на курорті десятками фотожаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна