У Мінветі створили робочу групу для захисту прав ув’язнених ветеранів. СКЛАД

 

У Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України створена робоча група з питань моніторингу стану дотримання прав і свобод засуджених й узятих під варту ветеранів.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 5 січня, повідомила журналістка Валерія Бурлакова, що увійшла до складу робочої групи (у 2014-2017 роках – учасниця АТО, військова, мінометниця і гранатометниця, звільнилася в запас як солдат 46-го окремого батальйону спеціального призначення “Донбас-Україна”).

“Поділюся першою хорошою новиною цього року: 2 січня наказом Міністерства ветеранів був погоджений склад робочої групи з питань моніторингу стану дотримання прав і свобод засуджених/узятих під варту ветеранів”, 0 написала Бурлакова у фейсбуці.

Також вона розповіла про склад робочої групи.

“Я там у насправді неймовірній компанії – разом з адвокатом Наталією Фещик, завдяки їй зараз на волі “айдарівці”, яких обвинувачували у “викраденні” міліціонера, вона ж захищала та захищає Дмитра Балабуху; разом із координатором “Спілки ветеранів війни з Росією” Олександром Войтком та головою “Національного центру правозахисту”, офіцером ЗСУ Денисом Поліщуком (він, до того ж, голова робочої групи), з якими ми неодноразово їздили у місця позбавлення волі; з Андрієм Медведьком, якого і представляти не треба… І так далі. Правда, склад чудовий”, – зазначила ветеранка.

“Днями почнемо працювати. Я, чесно, дуже сподіваюсь, що ми зможемо хоча б потрохи змінювати ситуацію на краще… Бо куди ж гірше“, – додала Бурлакова.

Читайте також:
у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна