Україна віддала на обмін “ДНР” також і чеченського кілера Денісултанова

 

Російський кілер Артур Денісултанов (Курмакаєв), він же Олександр Дакар – чеченець, який вчинив замах на українських АТОвців Аміну Окуеву й Адама Осмаєва влітку 2017 року – поїхав у Донецьк в рамках обміну утримуваними особами між Україною і “ДНР/ЛНР” 29 грудня.

Як передає “Новинарня“, про долю кілера повідомила українська журналістка Катерина Сергацкова.

“Артур Денісултанов, він же Крінарі, він же Динго і власник ще безлічі імен, — чеченець, якого звинуватили в замаху на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва влітку 2017-го, — сьогодні серед інших відправився за обміном в “ДНР”, а звідти поїде на батьківщину в Росію. Він провів в українському СІЗО два з половиною роки в очікуванні вердикту суду, і за три дні до обміну з нього зняли звинувачення”, — написала Сергацкова у фейсбуці.

Читайте також:
Хто стріляв? Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва
на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами
і контактами у Шустера

Як писала “Новинарня“, 1 червня 2017 року в Києві на Подолі іноземець вчинив замах на українських чеченських активістів, учасників АТО Адама Осмаєва й Аміну Окуєву. Нападник вистрілив із “глока” Осмаєву в груди. Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова зробила кілька пострілів у кілера. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

Пізніше стало відомо: чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч.

Нападником був громадянин РФ, відомий пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова (за те, що той виявився “відступником”).
При собі нападник мав закордонний паспорт громадянина України на ім’я Олександр Дакар, виданий в Одесі.

Український адвокат Олексій Дрюк називав свого підзахисного Артур Карінарі – це прізвище Денисултанов нібито носив на момент приїзду в Україну в 2015 році.

Аміна Окуєва, яка стріляла в Денісултанова, загинула 30 жовтня 2017 року в Київській області внаслідок обстрілу невідомими машини, якою керував її чоловік Адам Осмаєв. У цьому замаху Осмаєв залишився живим.

Як інформувала “Новинарня“, 29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною й ОРДЛО.
Про такий обмін “у зв’язку з конфліктом на Донбасі”, що має відбутись до кінця 2019 року, домовилися лідери країн “нормандської четвірки” на саміті в Парижі 9 грудня (починаючи з “усіх встановлених на всіх встановлених”).
Сам факт обміну узгодили учасники ТКГ під час відеоконференції 23 грудня.

Зрештою Україна отримала 76 осіб (серед них – 12 військових, 64 цивільних).
На бік ОРДЛО були відпущені 123 людини, при цьому, за різними даними, від 14 до 19 осіб відмовилися їхати на окуповані території.

Перед очікуваним обміном в Україні відбувалася “юридична чистка” ув’язнених – підозрюваних, обвинувачених та засуджених, так, щоб їх можна було віддати на вимогу влади РФ. Зокрема, суд випустив з-під варти проросійських бойовиків, що скоїли теракт у Харкові 22 лютого 2015 року з чотирма смертями – Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова, п’ятьох “беркутів” – Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру та Олега Янішевського, яких обґрунтовано обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року, та інших.

Читайте також:
“Не можна звільняти героїв ціною паплюження цінностей, за які вони боролися”, – Сенцов

Денісултанов, підозрюваний у замаху на Осмаєва й Окуєву, розраховує на обмін в РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна