Денісултанов, підозрюваний у замаху на Осмаєва й Окуєву, розраховує на обмін в РФ

 

Підозрюваний у першому замаху на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву Артур Денісултанов вважає можливим свій обмін на когось із заарештованих в Росії українців.
Про це він сказав в коментарі, переданому проекту “Кавказ. Реалії” зі слідчого ізолятора в Києві.

“Обмін вигідний всім, у тому числі і слідству”, – сказав Денісултанов, який на час замаху мав документи громадянина України на ім’я Олександр Дакар.

Денісултанов стверджує, що у слідства немає доказів його провини в замаху на Осмаєва в Києві. Він наполягає на своїй непричетності до цього злочину.

За версією Денісултанова, пістолет “глок”, з якого, як стверджує слідство, він стріляв в Осмаєва, йому не належить.

Підозрюваний заявляє, що сам є жертвою Адама Осмаєва і його нині покійної дружини Аміни Окуєвої.

“Я спочатку представився їм французьким журналістом, який збирає матеріали для книги про чеченську еміграцію. Після того, як я отримав потрібну інформацію, на четвертій зустрічі сказав Адаму по-чеченськи, що хочу поговорити з ним ще про одну справу. Окуєва тоді закричала «убий його». Була боротьба за пістолет «глок», який належить Осмаєву, він мені його показував у своїй машині. Окуєва сама вистрілила в мене. Ту першу кулю лікарі не змогли вийняти, вона в мене застрягла в шиї, близько від великих артерій”, – заявляє Денісултанов.

За його словами, українське слідство ігнорує цю інформацію, тому він відмовляється співпрацювати з правоохоронцями.

Артур Денісултанов заперечує свою причетність до діяльності російських спецслужб і стверджує, що сам став об’єктом переслідування з їх (ФСБ) боку в 2015 році та був змушений нелегально перейти російсько-український кордон.

За його словами, зараз в Росії йому нічого не загрожує, оскільки обвинувачення проти нього зняті і кримінальна справа закрита.

Як писала “Новинарня“, напад на чеченця Адама Осмаєва і його дружину, громадянку України, учасницю АТО Аміну Окуєву стався надвечір 1 червня на Подолі.
Пізніше стало відомо: чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав із коробки пістолет “глок” і двічі вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова, отриманого від МВС, зробила кілька пострілів у нападника. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

За даними ЗМІ, нападник – громадянин РФ, пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова (за те, що той виявився “відступником”).

При собі нападник мав закордонний паспорт громадянина України на ім’я Олександр Дакар, виданий в Одесі.

Читайте також:
Хто стріляв? Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва
на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами
і контактами у Шустера

Як зауважує зараз “Радіо Свобода”, Артур Денісултанов був ідентифікований по фотографіях у ЗМІ, але його особа досі не підтверджена юридично. Хоча сам він у коментарі “Кавказ. Реалії” визнав, що є Денісултановим.

Його український адвокат Олексій Дрюк називає свого підзахисного Артур Карінарі – це прізвище Денисултанов носив на момент приїзду в Україну в 2015 році.

Аміна Окуєва, яка стріляла в Денісултанова для самозахисту, загинула 30 жовтня 2017 року в Київській області в результаті обстрілу невідомими машини, якою керував Адам Осмаєв. У цьому замаху Осмаєв залишився живим.

27 грудня відбувся обмін полоненими між Україною й ОРДЛО. При цьому в обміну не брали участі ув’язнені громадяни РФ.

Читайте також:
Посол пояснила, чому Британія наразі не дасть Україні свій безвіз

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна