Посол пояснила, чому Британія наразі не дасть Україні свій безвіз

 

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф пояснила, чому її країна наразі не бачить можливостей для візової лібералізації з Україною.

В інтерв’ю “Новому времени” посол заявила, що, крім іншого, це питання ускладнене недавнім прецедентом, коли паспорт громадянина України незаконно отримав громадянин іншої держави – той, який стріляв у чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву.

“Ми тепер чекаємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний. Оскільки в іншому випадку лібералізація загрожує вже Великої Британії та безпеці її громадян”, – заявила Джудіт Гоф.

Як повідомляла “Новинарня“, після замаху на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву в Києві 1 червня 2017 року член колегії МВС Антон Геращенко заявляв, що кілер, який на них напав – російський кримінальник Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Дінго”, у лютому 2016 року отримав український паспорт на ім’я Дакар Олександр Венусович.
“Буквально протягом п’яти днів він оформив собі і паспорт громадянина України, і закордонний паспорт, і довідку про ідентифікаційний код”, – стверджував Геращенко.

Нагадаємо, після виконання вимог ЄС у червні 2016 року Україна отримала безвізовий режим із Євросоюзом. Велика Британія не є членом Шенгенської зони і має власні візові правила.

Читайте також:
Суд на два місяці заарештував підозрюваного в замаху на Осмаєва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна