Суд на два місяці заарештував підозрюваного в замаху на Осмаєва

 

Суд заарештував підозрюваного в замаху на життя добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву на 2 місяці.

“У середу, 7 червня, за клопотанням прокуратури міста Києва зловмиснику, який підозрюється у замаху на життя добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права на заставу“, – повідомила у “Фейсбуці” прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

Вона також зазначила, що для участі у судовому засіданні підозрюваного доставили в супроводі лікарів та під посиленою охороною.

Прокуратура запевняє, що у кримінальному провадженні проводяться усі необхідні заходи, спрямовані на встановлення обставин цього злочину.

На місці події проведено слідчий експеримент.

Крім того, призначено низку судових експертиз, у тому числі дактилоскопічне дослідження з метою ідентифікації особи підозрюваного.

Також із залученням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції триває перевірка обставин одержання підозрюваним паспорта громадянина України.

Як писала “Новинарня“, напад на чеченця Осмаєва і його дружину, громадянку України, учасницю АТО Аміну Окуєву стався надвечір 1 червня на Подолі.

Чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав із коробки пістолет “глок” і двічі вистрілив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова зробила кілька пострілів у нападника. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

За даними ЗМІ, нападник – громадянин РФ, пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова, що виявився “відступником”.

При собі нападник мав закордонний паспорт громадянина України на ім’я Олександр Дакар, виданий в Одесі.

Читайте також:
Хто стріляв? Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами і контактами у Шустера

Читайте також:

Адам Осмаєв, у якого стріляв чеченський кілер, обіцяє скоро знову бути в строю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна