Аналітики пояснили, як санкції США загальмували будівництво “Північного потоку”

 

Російським суднам важко буде продовжити прокладання трубопроводу “Північний потік-2” замість кораблів швейцарської компанії Allseas, яка припинила роботи через запровадження санкцій США.

Як пише S&P Global Platts Analytics, “Північний потік-2” повинен буде шукати альтернативні судна та підрядників для завершення будівництва ділянки труби в датських водах.

“Хоча найскладніші відрізки “Північного потоку-2″ були закладені на глибині близько 200 метрів, решта ділянки в данських водах на глибині 90 метрів залишається складною”, – ідеться в статті.

Зазначається, що російські компанії експлуатують надійні судна-трубоукладальники, такі як “Дефендер”.

За даними аналітиків, для завершення будівництва може бути використане судно “Фортуна”, але воно здатне прокладати лише 1 км на день.

Крім того, у водах Данії дозволено використовувати лише судна з динамічним позиціюванням, яке було в суден компанії Allseas, але якого немає у “Фортуни”.

Російське судно, що має динамічне позиціювання, “Академік Черський”, може бути використане, але воно зараз перебуває на Далекому Сході Росії, і шлях до данських вод займе в нього близько двох місяців.

Як інформувала “Новинарня“, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів “Північний потік-2” та “Турецький потік”. Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден.
Після цього швейцарська компанія Allseas, чиї кораблі здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для газопроводу “Північний потік-2”, офіційно повідомила про зупинку робіт.
У МЗС РФ заявили, що Росія збирається завершити будівництво газопроводу “Північний потік-2”, незважаючи на загрозу американських санкцій.

Читайте також:
Єврокомісія розкритикувала санкції США проти “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна