Єврокомісія розкритикувала санкції США проти “Північного потоку-2”

 

Європейська комісія (уряд ЄС) розкритикувала запровадження Сполученими Штатами Америки санкцій щодо компаній, залучених до будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це сказав речник Єврокомісії у коментарі AFP в суботу, 21 грудня.

“Євросоюз принципово виступає проти запровадження санкцій проти компаній ЄС, які ведуть законний бізнес”, – заявив речник Єврокомісії.

В уряді Німеччини також виступають проти американських санкцій, заявивши, що “вони завдають удару німецьким та європейським підприємствам та втручаються у наші внутрішні справи”.

Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів “Північний потік-2” і “Турецький потік”. Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден.
Після цього швейцарська компанія Allseas, кораблі якої здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для Nord Stream 2, офіційно заявила про зупинку робіт.

Як відомо, “Північний потік-2” може відібрати в України частину обсягу транзиту російського газу до ЄС.

Читайте також:
Нова угода України і РФ про транзит газу: на 5 років, із погашенням боргу $3 млрд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна