Трамп підписав рекордний оборонний бюджет із $300 млн для України

 

Президент США Дональд Трамп підписав щорічний оборонний бюджет США на 2020 рік, який передбачає військову допомогу Україні на суму в $300 мільйонів та санкції проти російських газопроводів.

Про це 20 грудня повідомила пресслужба Білого дому.

Закон передбачає загалом $738 мільярдів на оборону США.
Для порівняння: у 2019 році американський військовий бюджет мав обсяг 693 млрд доларів.

“Це історичний день для американських збройних сил. Лише за кілька хвилин я з гордістю підпишу закон про найбільшу в історії інвестицію у військових США… Сьогодні також відзначається ще одне важливе досягнення, коли ми офіційно відкрили новий вид наших військових сил (космічні сили – “Н”). Це дуже великий і важливий момент”, – сказав Трамп.

Документом також вводяться санкції на пов’язані з РФ газогони “Північний потік-2” та “Турецький потік” та забороняється військове співробітництво з Росією.

Він включає 12 тижнів оплачуваної відпустки для військових по догляду за дітьми та підвищення зарплат військовим, створення космічних військ та будівництво стіни на південному кордоні.

Читайте також:
Конгрес США виділив на військову допомогу Україні 300 млн доларів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна