“Білими нитками”: на Майдані проходить марафон на підтримку підозрюваних у “справі Шеремета”. ФОТО

 

На Майдані Незалежності в Києві відбувається музичний марафон на підтримку Андрія Антоненка (Riffmaster), Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, які перебувають під арештом за підозрою в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як передає “Новинарня“, марафон під назвою “Білими нитками” в неділю, 22 грудня, почався із 12:00 та триватиме до 22:00.

Зважаючи на погану погоду, захід зібрав близько пів тисячі глядачів.

Біля монумента Незалежності побудована сцена, на ній – плакати “Я не вірю! Білими нитками” та “Хто наступний?”

“Цей марафон, як ми пожартували, міг би потрапити у Книгу рекордів Гіннесса за швидкістю його влаштування. Справа в тім, коли є справжні друзі, коли є справжні громадяни в цій країні – немає ніяких перешкод”, – сказала зі сцени радіоведуча Соня Сотник, подякувавши всім, хто прийшов на Майдан у дощову погоду.

“Всі ці троє людей з нами, ми обов’язково будемо добиватися правди, ми зробимо все, що буде в наших силах задля того, аби справедливість перемогла”, – заявив у свою чергу музикант, радіоведучий Сергій Кузін, якого цитує “Укрінформ”.

Усіх учасників та глядачів пригощають чаєм поблизу сцени.

“Ми не віримо в причетність Андрія, Юлі та Яни до вбивства Павла Шеремета. Ми вважаємо, що доказів для обвинувачення – замало, а наявні – не витримують жодної критики. Ми вбачаємо в цій справі політичне забарвлення та переслідування й тиск на активний прошарок суспільства. Ми вимагаємо справедливого, неупередженого правосуддя в Україні!” – ідеться в заяві організаторів.

Фото: Роман Кулик

Фото: FreeRiff

У марафоні заявлена участь близько 20 відомих українських виконавців, музичних гуртів та спікерів, серед яких волонтери, військові, адвокати та родичі ув’язнених. Це зокрема:

  • “Мотор’ролла”
  • “Фіолет”
  • “Мандри”
  • Сергій Танчинець (“Без обмежень”)
  • “Karna”
  • Vlasna
  • “Нумер 482”
  • “TaRuta”
  • “Пирятин”
  • “Pushkin Klezmer Band” & “Toporkestra”
  • Pidkaura
  • Іван Леньо та Володимир Шерстюк (“Kozak System”)
  • “Брати Станіслава”
  • Анатолій Вексклярський #KYIVMISTAh
  • GrozovSka
  • Олександр Піпа (“@TRAKTOR”) та ін.

Фото: Роман Кулик

“На музичному марафоні в підтримку Антоненка, Кузьменко та Дугар круто. Свій нарід й бадьорі виступи музикантів, які цілком у темі подій навколо ув’язнення Рифа та інших. Перебивками між музичними виступами слугують записи на підтримку ув’язнених”, – розповів про захід його учасник, ветеран АТО Роман Кулик.

Читайте також:
Під час штурму силовиками суду у справі Кузьменко постраждав екскомбат “Київської Русі” Янченко

Справа Шеремета: Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова й Рябошапку

Як інформувала “Новинарня“, 12 грудня слідчі поліції повідомили, що підозрюють у підриві авто з Павлом Шереметом п’ятьох людей: дитячу лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта з гурту “Ріффмастер”, добровольця Андрія Антоненка, медсестру 25 опдбр Яну Дугарь, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

Ці оголошення керівники МВС і Нацполіції зробили на брифінгу за участі президента Зеленського.

За версією правоохоронців, 20 липня 2016 року закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, допомагав їй Антоненко, а Дугарь здійснювала розвідку. Грищенко ж нібито виготовляв вибухівку.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом вбивства Шеремета була спроба “дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні”.

Сержант Сил спецоперацій ЗСУ Андрій Антоненко – киянин, 1971 р.н., відомий також як музикант, лідер гурту Riffmaster, автор неофіційного гімну ССО “Тихо прийшов…”

Лікар Юлія Кузьменко “Лиса” – 40 років, походженням із Бахмута на Донеччині. Вона відомий дитячий кардіохірург (ендоваскулярний хірург) та військовий волонтер. Працює в дитячій лікарні Охматдит, також працювала в Інституті Амосова.

Яна Дугарь – військова медсестра, військовослужбовець за контрактом у 25-й повітряно-десантній бригаді ДШВ ЗСУ.

13 грудня суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк відправив Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка – у СІЗО без права застави на два місяці.

Юлія Кузьменко заявила про порушення керівниками МВС і Нацполіції презумпції її невинуватості. 20 грудня Київський апеляційний  суд не розглянув апеляцію на рішення про її арешт, у залі сталися сутички за частю силовиків.

Читайте також:
Справа Шеремета: підозрювана Кузьменко написала листа матері загиблого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна