Рятувальники завершили роботи на згарищі одеського коледжу: 16 жертв

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила про завершення робіт з ліквідації наслідків пожежі у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Про це йдеться у зведенні на сайті ДСНС у суботу, 14 грудня.

“14 грудня о 8:00 роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу завершені.
Всього з початку розбирання завалу вивезено близько 3 тис. 124 м куб. будівельних конструкцій”, – сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що триває робота урядової комісії з розслідування причин пожежі, утвореної розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 грудня №1223-р.

“З 9 грудня 2019 року наказом ДСНС України (по особовому складу) №510 генерал-майора служби цивільного захисту Федорчака Віктора Васильовича, начальника Головного управління ДСНС у Одеській області відсторонено від виконання службових обов’язків”, – додали в ДержНС.

Загалом унаслідок НС загинули 16 осіб, серед яких один рятувальник.

Читайте також:
Суд відправив під домашній арешт директорку одеського коледжу

Як писала “Новинарня“, пожежа в будівлі коледжу економіки та права в Одесі спалахнула 4 грудня приблизно о 10-й годині. Підрозділи ДСНС врятували та евакуювали 40 осіб. Після пожежі повідомлялося про 15 зниклих безвісти.

Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування причин пожежі.

У зв’язку з пожежею в одеському коледжі 8 грудня в Україні було оголошено день жалоби.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
“Вважаю це аморальним”: репер Ярмак скасував концерт в Одесі через трагедію на пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна