“Приватбанк” буде повернутий на приватний ринок, – Маркарова

 

Стратегія розвитку і функціонування “Приватбанку” передбачає його приватизацію.

Про це голова Мінфіну Оксана Маркарова заявила в інтерв’ю виданню “Корреспондент”.

Вона розповіла, що ухвалена стратегія розвитку і функціонування “Приватбанку” передбачає, що через п’ять років після націоналізації його потрібно приватизувати і знову передати в приватні руки.

“Коли 52% активів банківського сектору перебуває в держвласності – це в принципі нездорова ситуація для ринкової економіки. Планів про злиття з “Ощадбанком” немає, ми такий варіант не обговорюємо і обговорювати не будемо”, – наголосила Маркарова.

За словами Маркарової, “Приватбанк”, а також “Укргазбанк” будуть повністю повернуті на приватний ринок.

“В “Укргазбанку” вже розпочато процес залучення Міжнародної фінансової корпорації, з якою ми готуватимемо банк до повного продажу. “Приватбанк” почнемо готувати до приватизації, як тільки зможемо. Щодо “Ощадбанку” тривають переговори з ЄБРР про часткове входження в капітал банку. А від новообраної наглядової ради “Укрексімбанку” ми поки що чекаємо нову стратегію”, – заявила вона.

Як писала “Новинарня“, нещодавно олігарх Ігор Коломойський заявив, що поверне в свою власність “Приватбанк” у найближчому майбутньому.

Читайте також:
“Амбітний план”: у 2023 році Україна відмовиться від співпраці з МВФ, — Маркарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна