Рада підтримала законопроєкт про відтермінування штрафів для власників “євроблях”

 

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за законопроєкт, яким продовжила до 31 грудня 2019 року пільговий період, протягом якого не накладаються штрафи за порушення митних умов ввезення автомобілів з єврономерами.

За відповідний законопроєкт у четвер, 5 грудня, проголосувало 311 депутатів, передає “Громадське”.

Нагадаємо, попередній закон, який відтерміновував штрафи для власників “євроблях” та продовжував дію періоду, протягом якого за порушення умов розмитнення машин не штрафували, до 20 листопада.

Автори законопроєкту вважають, що таке послаблення “у повному обсязі своєї мети не досягло, через що виникла необхідність у внесенні змін до Митного кодексу”.

Раніше у Державній митній службі запустили калькулятор, який розраховує суму митних платежів для розмитнення автомобілів на єврономерах.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонував розмитнювати “євробляхи” за єдиною ставкою. Також в уряді повідомляли, що розроблять новий законопроєкт про розмитнення автомобілів.

За порушення умов розмитнення автомобілів в Україні передбачені наступні штрафні санкції:

  • у разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн;
  • якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн або конфіскація таких авто;
  • аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення;
  • крім цього, передбачено відповідальність за передачу “євробляхи” у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

Як писала “Новинарня“, нещодавно набув чинності закон про штрафи за перевезення дітей без автокрісел.

Читайте також:
Уряд дозволив використовувати металургійні відходи при будівництві доріг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна