Уряд дозволив використовувати металургійні відходи при будівництві доріг

 

Кабінет міністрів України дозволив використовувати металургійні шлаки та золи у дорожніх роботах.

Відповідне рішення “Щодо застосування відходів виробництва в дорожньому будівництві” ухвалили під час засідання уряду в середу, 4 грудня, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

“Таке рішення уряду, зокрема, дозволяє позбавитись залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема, бітуму. Це також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною”, – стверджує міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відтепер під час тендерів на будівництва та ремонту доріг загального користування обов’язково буде застосовуватися неціновий критерій “Заходи із захисту довкілля” з питомою вагою не менше 10%.

У міністерстві зазначають, що досі при закупівлях для визначення переможця використовувався тільки ціновий критерій.

Крім того, договорах на будівництво, поточний ремонт автомобільних доріг у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській областях передбачатиметься використання відходів виробництва (металургійних шлаків, зол виносу тощо), що відповідають нормативним документам з питань екологічного маркування та декларації.

У Міністерстві інфраструктури додають, що таке рішення має покращити екологічну ситуацію – відходи не забруднюватимуть навколишнє середовище, а “працюватимуть” на користь суспільства.

Як писала “Новинарня“, батько першої леді Олени Зеленської – Володимир Кияшко – опікується темою перероблення промислових відходів у дорожнє покриття і працює помічником нардепа від “Слуги народу” на громадських засадах.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про аудит доріг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна