Рада відтермінувала штрафи за ввезення нерозмитнених “євроблях”

 

У четвер, 12 вересня, Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні розглянула в першому читанні проєкт закону про відтермінування штрафів за ввезення нерозмитнених автомобілів.

Як передає “Новинарня“, за законопроект №1030 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України” в цілому проголосували 284 народних депутати.

Законопроєктом передбачено відкладення штрафів за нерозмитнені “євробляхи” ще на 90 днів, тобто збільшення пільгового періоду з 270 до 360 днів.

Однак, згідно з текстом законопроєкту, розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки за 100% ставками акцизного збору.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна вважає, що авто на єврономерах уже час штрафувати.

За її словами,”євробляхи” створили справжній колапс через невиконання законодавства.

Южаніна виступила проти відтермінування введення штрафів.

Нардепка нагадала, що 145 тисяч українців успішно розмитнили свої авто, ще 332 тисячі скористалися новими правилами розмитнення.

Читайте також:
В Україні скасували обов’язкове отримання екосертифікату для розмитнення євроблях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна