22 серпня почнуть штрафувати за євробляхи. У Зеленського пропонують відтермінування

 

З 22 серпня поліція отримає право не лише зупиняти автомобілі на єврономерах, а й штрафувати їх власників на місці.

Про це у середу, 21 серпня, повідомляють на сторінці юридичної компанії “Дорожній адвокат” у Facebook.

З 22 серпня з’явиться підстава для зупинки автомобіля, який має єврономери, навіть якщо водій не скоював порушень ПДР.

Якщо буде встановлено, що цей автомобіль перебуває на території України з порушенням терміну тимчасового ввезення або якщо за кермом буде не та особа, яка ввозила цей транспортний засіб, то на місці вчинення правопорушення буде складений штраф у розмірі 8,5 тис. грн.

У випадку потворного порушення цим же водієм штраф зросте до 17 тис. грн із позбавленням права керування терміном на 1 рік та платним вилученням автомобіля або без такого.

Накладати штрафи буде суд на підставі протоколу, складеного правоохоронцями на місці зупинки авто.

Водночас у Зеленського готують законопроект, який надасть власникам автомобілів з європейськими реєстраційними номерами ще одну відстрочку.

Депутат від “Слуги народу” Владислав Криклій вважає, що відстрочку штрафів вимагають ті, у кого або немає документів на машини на єврономерах, або не хочуть взагалі розмитнювати свої авто.

Ймовірний майбутній голова транспортного комітету Верховної Ради Криклій у інтерв’ю LIGA.net розповів, що коли ще раз відстрочать штрафи за використання “євроблях”, то це вже буде востаннє і тільки до кінця 2019 року.

“Коли закінчиться період без штрафів, будемо сідати і на цифрах дивитися кількість реєстрацій. Якщо зараз нема охочих реєструватися, чому вони мають з’явитися за півроку? Тому я думаю, що це останнє відтермінування”, – додав Криклій.

Читайте також:
Зеленський пропонує відкласти штрафи для євробляхерів на 90 днів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна