Десант своїх не кидає: командувач ДШВ нагородив важкопораненого бійця Ушакова

 

Командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ Євген Мойсюк вручив державні нагороди – ордени “За мужність” ІІІ ступеня воїнам-десантникам – ветеранам російсько-української війни.

Про це в четвер, 5 грудня, повідомила пресслужба командування ДШВ.

Кавалерами бойових орденів стали важкопоранений старший солдат 90 окремого аеромобільного батальйону Вадим Ушаков та старший сержант батальйонної тактичної групи Євген Чурбанов.

“Ці мужні чоловіки виконували завдання на різних «гарячих» напрямках в зоні бойових дій, захищали Україну в складі підрозділів 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ. На жаль, один із них отримав важке порання та поки пересувається на візку”, – зазначили в командуванні.

Вручення орденів відбулося в Броварах на Київщині, в науково-практичному центрі нейрореабілітації “Нодус”, де проходить реабілітацію Вадим Ушаков “Йожик”: після поранень, отриманих під Авдіївкою у квітні 2016 року, він втратив здатність ходити й говорити.

Генерал-майор Євген Мойсюк відзначив, що для нього велика честь вручати бойові нагороди гідним людям в присутності їх бойових побратимів, друзів, сім’ї та лікарів, а також усіх, хто докладає зусиль, щоб наші військовослужбовці, які виконували та виконують бойові завдання, не відчували себе самотніми і знали, що їх цінують ті, кого вони захищали.

“Хочу подякувати кожному солдату, сержанту й офіцеру Збройних сил України та інших складових сил оборони за їхню службу та захист Батьківщини. І хочу висловити цю вдячність в особі Вадима Ушакова, який хоробро виконував усі покладені завдання та віддав на захист держави своє здоров’я”, – сказав генерал Мойсюк.

Командувач Десантно-штурмових військ зачитав указ президента України, вручив державні нагороди та побажав Вадимові швидшого одужання.

Своє чергою, Євген Чурбанов пригадав той день, коли під час боїв на промзоні в районі Авдіївки 3,5 роки тому Вадим Ушаков отримав важке поранення.

“Він був кулеметником, на його позиції зав’язався серйозний бій, вели вогонь снайпери. Він отримав поранення, і його негайно евакуювали. Позиція була дуже важлива, і я замінив його там за кулеметом. Після демобілізації захотів знайти Вадима, щоб поговорити, згадати цей випадок. Однак дізнався, що він має важке поранення та досі проходить лікування. З тих пір ми підтримуємо зв’язок, я його регулярно відвідую, адже десант своїх не залишає”, – сказав ветеран-десантник.

Як розповідав нещодавно “5-й канал”, Вадим щодня по 6-7 годин займається з терапевтом в клініці у Броварах. Втамовуючи сильний біль і судомні прояви, заново вчиться говорити й ходити, робить крок за кроком. Його підтримують лікарі дружина, мама, побратими.

Читайте також:
Командувач ДШВ “Женя-Війна” Мойсюк: На початку АТО нас на Донбасі зустрічали квітами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна