Звіробій прийшла на допит у ДБР, якого не відбулося

 

Волонтерка Маруся Звіробій 2 грудня приходила в Державне бюро розслідувань, куди її викликали на допит в якості свідка у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському, але на самому допиті була.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповіла прессекретар ДБР Анжеліка Іванова в коментарі журналістам.

“Вона прийшла в ДБР, але на допит слідчого не прийшла, залишила лише документи в канцелярії. Процесуальний статус у неї зараз – свідок, до того, як процесуальний керівник підпише підозру”, – сказала речниця ДБР.

За словами Іванової, Звіробій ознайомили з повісткою в присутності свого захисника, і жодних претензій до документа у неї не було.

При цьому сама Звіробій після виходу з будівлі ДБР заявила, що у виклику не вказаний її статус, і їй незрозуміло, на яку слідчу дію її викликали.

Звіробій зазначила, що виклик в ДБР їй вручили під час обшуку за місцем проживання в Калинівці Київської області 28 листопада.

Вона додала, що приїхала з адвокатами поцікавитися, ким вона є в цій справі.

Вони залишили свої питання в канцелярії і чекатимуть відповідей і “законно складеного виклику”.

Хто така Звіробій
Маруся Звіробій (справжнє ім’я Олена Біленька) – нагороджена волонтерською відзнакою “Народний герой України”; учасниця Революції гідності, ініціаторка проєкту “Допомога пораненим Майдану”.
Влітку 2014 року на волонтерський засадах організувала полігон, на якому інструктори навчали початковій військовій підготовці тих, хто добровільно йшов на фронт; пізніше полігон став центром підготовки контрактників десантно-штурмових військ, а його випускників почали називати “Марусиними ведмедями”.
Військовослужбовець ЗСУ та Національної гвардії України.
Звільнена в запас за станом здоров’я.

Як писала “Новинарня“, вранці 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтерки і добровольця Марусі Звіробій.

У ході обшуку вилучили три мобільних телефони і дві мисливські рушниці та блокнот.

26 листопада Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури України проєкт підозри народній депутатці від “Європейської солідарності” Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

Служба безпеки теж розслідує провадження щодо висловлювань народної депутатки  Федини та волонтерки Марусі Звіробій на адресу президента Володимира Зеленського про можливість його загибелі на передовій.

Нещодавно депутатка Софія Федина у спільному Марусею Звіробій відео висловила обурення спілкуванням президента Володимира Зеленського із добровольцями в Золотому на Луганщині, додавши, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли”.

28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутаткою від “ЄС” Софією Фединою.
29 жовтня фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” на адресу президента України Володимира Зеленського.
Цього ж дня під час виступу у Верховній Раді народна депутатка від партії “ЄС”, командирка Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич заступилася за колегу по фракції Софію Федину. “Слуги народу” почали кричати “ганьба”.

Читайте також:
“Уклоністи затримують воїнів”: Геращенко називає обшук у Звіробій розбудовою поліцейської держави

Ярош: Потрібні дострокові вибори, наступним президентом має стати бойовий офіцер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна